Svet
0 ogledov

Objem s polbratom

Mark Obama je že pred časom izdal knjigo, v kateri trdi, da ga je Obama starejši Žurnal24 main
Med obiskom na Kitajskem se je Obama sestal tudi s svojim polbratom Markom Obamo Ndesandjo.

"Močno sva se objela. Srečanje je bilo nabito s čustvi, saj gre vendarle za mojega velikega brata," je bil po srečanju besedno skromen Mark Obama. "Ko sedim poleg njega, ga ne vidim kot predsednika Združenih držav Amerike, pač pa le kot svojega brata."

 

"Barack Obama starejši je pretepal tako mene kot mojo mater. Pogosto sem slišal krike iz dnevne sobe. Želel sem jo zaščititi, vendar sem bil le otrok.“ Tako izkušnje iz otroštva opisuje Mark Obama, polbrat ameriškega predsednika.
 

Polbrat ameriškega predsednika, pianist, že sedem let živi na Kitajskem, kjer je nedavno izdal knjigo z naslovom Iz Nairobija v Shenzen. V njej trdi, da ga je Barack Obama starejši pogosto fizično zlorabljal.

Na vprašanje, ali je oče dvigoval roko tudi nad aktualnega ameriškega predsednika, njegov starejši polbrat ni želel odgovarjati. Med odraščanjem se polbrata s skupnim očetom, oba otroka mešanih zakonov, nista srečevala, spoznala sta se šele v odraslih letih.

V intervjuju za CNN je Barack Obama že pred časom povedal, da knjige svojega brata ni prebral: "Nobena skrivnost pa ni, da je bil moj oče težaven človek."

Predsednik Obama se je med obiskom na Kitajskem pred tem sestal že s kitajskim predsednikom Hu Jintaom, obiskal pa je tudi Kitajski zid.

Med obiskom na Kitajskem je prvič priznal, da zapora v Guantanamu na Kubi ne bodo zaprli do zastavljenega roka, in sicer do januarja prihodnje leto. Novega roka ni postavil, dodal pa je, da bo do zaprtja predvidoma vendarle prišlo v drugem delu prihodnjega leta.









Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.