Svet
38 ogledov

Oboroženi napadalci v egiptovskem letovišču ranili turiste

Hurgada, Egipt
1/2
Žurnal24 main
V napadu v egiptovskem letovišču Hurgada naj bi bili ranjeni trije turisti. Egiptovske varnostne sile naj bi dva napadalca ubile.

Napaden naj bi bil hotel Bella Vista, ki se nahaja v letovišču Hurgada ob Rdečem morju.

Po doslej znanih informacijah naj bi  napadalci, ki so bili oboroženi s strelnim orožjem in noži, prispeli z morja. Egiptovsko notranje ministrstvo je naknadno sporočilo, da nista ranjena dva, ampak trije turisti - dva Avstrijca in Šved.

Po enih poročilih so napadalci na turiste streljali, po drugih pa naj bi bili zabodeni.

Novinarji Ahram Online poročajo, da so imeli napadalci s seboj tudi zastavo skrajne milice Islamska država. Odgovornosti za napad doslej ni prevzel še nihče. 

 

Skupina Islamska država je sicer prevzela odgovornost za četrtkov napad na hotel z večinoma izraelskimi turisti v Kairu, ki sta ga izvedla dva napadalca. Ranjen ni bil nihče.

Skupina je odgovornost prevzela tudi za strmoglavljenje ruskega potniškega letala nad Sinajskim polotokom 31. oktobra. Podstavila naj bi namreč bombo v prtljažni del letala. Umrlo je vseh 224 ljudi na krovu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.