Svet
11 ogledov

Obrazi kriminalcev kar na Facebooku

Obrazi kriminalcev se ne znajdejo le v policijskem dosjeju, temveč tudi na Faceb Žurnal24 main
Policija iz mesteca Evesham Township v New Jerseyju obraze kriminalcev objavlja kar na Facebooku.

Policisti na profilu policijske postaje Evesham Township ne objavljajo novic o prometnih zastojih, temveč obraze meščanov, ki so kršili zakon. Policisti so do sedaj objavili fotografije tatov avtomobilov in drugih različnih prestopnikov, na spletni strani, ki ima več kot 5 tisoč privržencev, pa se je znašla tudi fotografija nekega moškega, ki so mu zasegli otroško pornografijo.

Obveščanje tamkajšnje javnosti o prestopnikih traja že šest mesecev, policija pa se je odločila, da bo na strani objavljala tudi fotografije vinjenih voznikov. Oglasili so se številni borci za človekove pravice, ki protestirajo zaradi vdiranja v zasebnost aretiranih meščanov. Med njimi je tudi Bernard Bell, profesor prava na Univerzi Rutgers, ki meni, da se policisti ne obnašajo v skladu z zakonom.

Ljubezen policije do Facebooka pa ni redkost, saj se statusi na spletni strani ne preveč inteligentnih kriminalcev večkrat znajdejo kot dokaz na sodišču. Indijski policisti pa so šli še dlje: na Facebooku objavljajo registrske številke prometnih kršiteljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.