Svet
12 ogledov

Obsežen gozdni požar, Grčija prosi za pomoč

Požar na Hrvaškem Tino Juric/PIXSELL
V bližini Aten divja obsežen gozni požar. Z varjenjem so ga zakrivili delavci, ki naj bi še danes stopili pred sodnika.

V bližini Aten divja obsežen gozdni požar, s katerim se bori več kot 250 gasilcev, ki si pomagajo z letali in helikopterji za gašenje požarov.

Grčija je za pomoč pri gašenju danes zaprosila Italijo, Hrvaško in Francijo. Prvi dve sta prošnji že ugodili. Dopoldne sta se v gašenje vključili dve italijanski letali, hrvaška vlada pa je na današnji izredni seji odobrila napotitev enega vojaškega letala z dvema posadkama.

Veter ovira gašenje

Gasilce pri gašenju ovira močan veter, a so kljub temu optimistični, da bodo požar omejili v nekaj urah. "Uničil je najmanj deset manjših skladišč in dva zapuščena domova. Še vedno gori, vendar se je veter omilil," je dejal predstavnik gasilcev. "Omejiti bi ga morali do popoldneva," je optimistično dodal.

Ognjeni zublji so uničili tudi več avtomobilov, pet gasilcev pa je moralo poiskati zdravniško pomoč.

V več krajih je prekinjena oskrba z električno energijo, glavna cestna povezava z antičnim mestom Sounion na skrajnem jugu polotoka Atika pa je zaprta.

Krivi delavci

Požar je izbruhnili v soboto, medtem ko so delavci varili in se hitro razširil do bližnjega mesta Keratea, ki je od Aten oddaljen približno 50 kilometrov.

Oblasti so prijele štiri osebe, ki naj bi jih še danes zaslišali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.