Svet
35 ogledov

Obsežna ofenziva sirskih upornikov

Sirija Reuters
Sirski opozicijski uporniki so danes na severozahodu Sirije pričeli obsežno ofenzivo na vojaško letalsko oporišče Taftanaz, iz katerega vzletajo bojna letala in helikopterji, ki jih sirska vojska uporablja za zračne napade na uporniške cilje.

Po navedbah Sirskega observatorija za človekove pravice blizu Taftanaza potekajo srditi boji, potem ko so uporniki poskušali vdreti v oporišče s pomočjo topovskega in raketnega bombardiranja.

Vodja upornikov v Alepu Abu Omar al Homsi je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal, da letalsko oporišče sirska vojska uporablja za večino zračnih napadov v severnih provincah Sirije. Uporniki pa poskušajo tudi blokirati ceste, ki vodijo do oporišča, da bi s tem onemogočili prihod okrepitev sirske vojske.

Vojska bombardira Damask

Uporniki so v petek prevzeli nadzor v severozahodnem mestu Sarakeb, ki leži ob glavni sirski avtocesti, ki povezuje Damask in Alep.

Na vzhodu Damaska pa so danes letala sirske vojske bombardirala pozicije upornikov, potem ko so ti zavzeli ključne predele mestne četrti Duma. Po podatki observatorija je v bojih na teh območjih danes ponoči umrlo 21 sirskih vojakov, več kot 30 pa so jih uporniki zajeli.






Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.