Svet
77 ogledov

Obsežna policijska operacija v Bruslju

Policijska akcija
1/8
EPA
Med akcijo naj bi bil Salah Abdeslam ranjen v nogo.

V policijski operaciji v Bruslju so danes popoldne prijeli glavnega osumljenca za lanske teroristične napade v Parizu lani Salaha Abdeslama, je potrdil vir v francoski policiji. Na begu je bil od terorističnih napadov v Parizu 13. novembra, ki so zahtevali 130 življenj.

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, ki navaja francoski policijski vir, ni bilo mogoče izvedeti, ali je ranjen. Belgijska javna televizija RTBF je poročala, da je ranjen v nogo.
 

Ena oseba se še skriva

Policijska akcija | Avtor: EPA EPA
Pred tem je francoski policijski vir potrdil, da je bila med današnjo policijsko operacijo v bruseljskem predmestju Molenbeek ena oseba aretirana in ena ranjena, tretja pa se še skriva.

Še pred tem je belgijsko tožilstvo sporočilo, da je policija v stanovanju v predelu Forest v Bruslju, v katerem je v torek izbruhnilo streljanje med policisti in osumljenci, našla prstne odtise Abdeslama.

Televizija RTBF je poročala, da je zelo verjetno, da je bil 26-letni Abdeslam eden od dveh moških, ki sta pobegnila med torkovim streljanjem, ki je izbruhnilo po prihodu policistov. Belgijske oblasti tega niso potrdile.

Po poročanju britanske BBC je belgijski premier Charles Michel moral nujno zapustiti vrh EU-Turčija v Bruslju.

Komentarjev 3
  • Avatar čavez
    čavez 11:13 20.marec 2016.

    Pa da dodam: pokupili so državljanstvo za 500 takratnih tolarjev in večina je prevzela Slovenske priimke po Slovenskih K..... katere Slovenci niso hoteli

  • Avatar čavez
    čavez 11:08 20.marec 2016.

    Ne moreš pričakovati drugega, v Sloveniji je samo še 10 do 15% čistokrvnih Slovencev vse ostalo se je spečalo z čefurji predvsem z musliji.

  • an.star 13:27 19.marec 2016.

    Cela Evropa, se bori proti islamskim teroristom, pri nas, ga pa širijo in jim izkazujejo gostoljubje!