Svet
13 ogledov

Obsodba za ameriškega Fritzla

Medtem ko avstrijski monstrum že prestaja svojo kazen, ameriški na izrek sodbe š Žurnal24 main
Porota moškega, ki je leta posiljeval svojo hčer in ubil enega izmed njunih štirih otrok, spoznala za krivega vseh točk obtožnice. Ameriškemu Fritzlu grozi dosmrtni zapor.

47-letnik, katerega identiteta je zaradi zaščite njegove hčerke pred javnostjo skrita, je kriv za uboj, posilstvo in incest. Porota je potrebovala le dobri dve uri, da je razglasila svojo odločitev ter sodišču predlagala, da ga obsodi na dosmrtni zapor.

Sodišče bo sodbo razglasilo 7. junija letos.

Izpoved nesrečne hčerke
Hči moškega, ki je po svojih dejanjih na las podoben avstrijskemu monstrumu Josephu Fritzlu, je pred odločitvijo porote prebrala svojo izpoved. Povedala je, da jo je "prisilil, da postane mati prej, kot je to želela sama in na način, ki ga sama zagotovo ne bi izbrala“. Prvo hčer je rodila pri 14 letih. Deklica je umrla pri štirih mesecih, potem ko je padla s kavča.

Dve leti pozneje je rodila sina, ki je danes še edini živ. Leto kasneje je povila še enega sina, ki je umrl, ker ga zaradi bolezni niso pravočasno odpeljali v bolnišnico. Njegovo truplo, kot tudi truplo četrtega otroka, deklice, ki je umrla pri porodu, so našli v zamrzovalnih skrinjah.

Vsi so živeli skupaj
V primerjavi s Fritzlom njegov ameriški dvojnik ni zgradil posebnih prostorov, kjer bi zadrževal svojo hčer, ampak je z njo živel v avtodomu. Skupaj z njeno mamo in še tremi sestrami.

Družinski člani izjav o zločinih niso želeli dajati. Edina, ki je medijem spregovorila o tem, je 31-letna obsojenčeva nečakinja. Povedala je, da je družina vesela, da ga bo doletela zaslužena kazen, hkrati pa jim je žal, ker bodo izgubili očeta in člana družine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.