Svet
5 ogledov

Obsodba za krute mučitelje

V petek popoldan je mladoletnik v središču hrvaškega mesta Vinkovci posilil 11-l Žurnal24 main
V Veliki Britaniji obsodili tri najstnike, ki so se tri dni sadistično izživljali nad dekletom z učnimi težavami. Pretepali so jo, jo spolno poniževali, žgali in zaprli v omaro.

18-letni Darren Hodgkinson, 16-letna Chelsea Mills in 14-letna Chelsea Williams so svojo žrtev tako hudo pretepli, da je bila – kot piše Daily Mail – videti, kot da bi bila temnopolta. Preden so jo za tri dni zaprli v omaro, so ji na lase nanesli lak za nohte in kremo, nato pa ji obrvi in lasišče pobrili do golega. Fant iz omenjene trojice ji je pred tem z vžigalnikom požgal roke. Slekli so jo do golega in jo seksualno poniževali.

Trojico najstnikov so obtožili spolnega mučenja, ugrabitve in povzročitve telesnih poškodb. Na sodišču so se izrekli za nedolžne, vendar so jih na podlagi dokazov in zaslišanj na koncu vendarle spoznali za krive. 18-letnika čaka najmanj štiri leta zapora, 16-letnico dve leti v popravnem domu, 14-letnico pa leto in pol v isti instituciji. Obe dekleti so – po sodnikovi odločitvi – kljub mladoletnosti razkrili v javnosti.

Po koncu procesa, ki je zaradi okrutnosti odmeval po vsem britanskem otoku, je sodnik Peter Ralls povedal, da si žrtev po njihovem mučenju gotovo ne bo nikoli povsem opomogla. „Nanjo ste se spravili zato, ker je drugačna in pa zato, da bi zadovoljili svoje izprijene želje, da bi drugemu nanesli bolečino.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.