Svet
15 ogledov

Obsojene pedofile kastrirajo

cepljenje, injekcija Žurnal24 main
Južna Koreja je prva azijska država, ki bo obsojene pedofile kemično kastrirala.

Južna Koreja želi s sprejetim zakonom opozoriti na svoje trše stališče do spolnega zlorabljanja otrok. Sodišča tako lahko pedofilom izrečejo to vrsto kazni, ki je najhujša. Kemična kastracija se opravi z injekcijo, posledično zmanjšuje spolno poželenje, njen učinek pa lahko traja tudi 15 let.

Nasprotniki trdijo, da ima lahko taka kastracija še druge negativne učinke na zdravje, vendar pa so na južnokorejskem pravosodnem ministrstvu odločeni: kastracija se bo, ne glede na druge učinke, izvajala.

Država se sicer sooča z vse pogostejšo pedofilijo: od leta 2007 do 2010 se je število primerov odkrite pedofilije povečalo za okoli 80 odstotkov.

Komentarjev 1
  • Zlatko Nemec 19:39 29.september 2011.

    pol pa se boš neki ženski zameril, pa te bo obtožila, da si ji zlorabil otroka in poskrbela da dobi dokaze, ki bodo lažni a prepričljivi. da meni to storijo po krivici, obleži v krvi ženska, ki me obtoži, kakor ...prikaži več tudi zdravnik, ki to stori. mimogrede, pedofilija je zame zločin, a nekatere stvari ne grejo vedno gladko, zato ne morejo na blef nekemu moškemu kemično odrezat tisto, kar ima. zapor ja , kastracija pa ne.