Svet
21 ogledov

Obtožen umora preko Skypa

nasilje zloraba otrok deklica Shutterstock
Britanca obtožili naklepnega umora, potem ko je preko Skypa ljubici ukazal, naj utopi svojega otroka.

35-letni Ammaz Qureshi je svoji 28-letni norveški ljubici preko Skypa sporočil, naj svojo enoletno hčerko potopi v vedro vode, potem ko je z jokom zmotila njun pogovor preko spleta.

Qureshi je Norvežinjo spoznal pred tremi leti in z njo imel afero, kljub temu, da je poročen. Kmalu se je ljubica vrnila v Oslo, njuno razmerje pa se je nadaljevalo preko spleta. Zgodilo se je usodnega oktobra 2010, ko sta se pogovarjala preko Skypa. Mati je svojo hčerko potopila v vodo, on pa je vse gledal. Ko jo je potopila drugič, je deklica izgubila zavest, mati pa je poklicala reševalce. Deklica je umrla naslednji dan.

Ko so mater aretirali, je le-ta policistom povedala, da ji je navodila, kako naj zlorablja hčerko, dajal njen ljubimec. Policisti so aretirali še njega, poleg umora pa je obtožen še večmesečne zlorabe, med drugim je deklico prisilil, da je jedla čili, morala je biti budna in imeti zvezane noge.

Mati je morala po navodilih ljubimca svojo hčerko še škropiti z vodo v obraz, jo prisilila, da je spala na tleh, glavo pa je morala držati pod tekočo vodo.

Qureshi je bil v Oslu priprt več kot eno leto, sam pa trdi, da je nedolžen. Njegov zagovornik ga brani, da je obtožen umora, ki naj bi ga zakrivil v državi, v kateri nikoli ni bil.

Mati prav tako zanika naklepni umor, je pa priznala zlorabo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.