Svet
2533 ogledov

Obtožbe o okužbah dežujejo: Hrvaška ministrica za turizem se brani

Hrvaška obala Profimedia
Hrvaška zbira število okuženih za koronavirusom v zadnjih 24 urah. Rezultati niso dobri, prah na Hrvaškem pa dodatno dviguje dogajanje na nočnih zabavah.

* - Fotografija je simbolna

Nemški in italijanski mediji so v petek poročali, da se mladi s Hrvaškega Paga vračajo okuženi s covid-19. Zdravstvene oblasti v Nemčiji menijo, da je žarišče novega koronavirusa hrvaška obala. T-online.de je poročal, da je novi koronavirus potrjen pri desetih maturantih, ki so se vrnili s Paga.

Hrvaška obala Covid-19 Svet Hrvaška: Največ novih okužb na območju, kjer letuje tudi veliko Slovencev

Večina ima simptome, podobne gripi, respiratorne težave, pa tudi težave z vonjem in okusom.  Vsi maturanti, gre za skupino 15-tih mladih, so v samoizolaciji, ravno tako njihovi kontakti, skupno gre za 50 ljudi. Enako za dve maturantki trdijo Italijani.

Tudi glavni češki epidemiolog Rastislav Madar trdi, da so zabave na otoku Pag izvor okužb s koronavirusom v Republiki Češki. Madar je na svojem Twitteru računu objavil, da se je na Pagu okužilo najmanj šest državljanov Češke.

koronavirus Hrvaška | Avtor: Epa Epa

Sveče Magazin Novi fosili: Umrla hrvaška glasbena legenda

Slabi zadnji rezultati

Hrvaška ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac zavrača, da bi imeli dokaz, da so se okužbe zgodile na Pagu. "Ni dokazov," trdi, čeprav danes celo hrvaški spletni portal Index.hr citira Ravnateljico županijskega zavoda za javno zdravstvo Željko Karin, da je treba v nočnih klubih poostriti epidemiološke mere zaradi okužb, povezanih z zabavami. Čeprav hrvaška ministrica trdi, da nimajo dokazov o okužbah pri njih, pa Index.hr piše, da naj bi se mladi okužili na nočnih zabavah v Vodicah, Novalji in v Makarski.
Hrvati sicer spet beležijo velik skok okužb. V zadnjih 24 urah so jih našteli 77. Dve osebi sta umrli.

Hrvaška turisti turizem Covid-19 Svet Toliko novih okužb beleži Hrvaška

Na Hrvaškem so od začetka epidemije pa do danes zabeležili 5543 okužb z novim koronavirusom, 157 oseb je umrlo. V samoizolaciji je 2052 oseb. Do danes so testirali le 126.410 oseb, od tega 1093 v zadnjih 24 urah.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.