Svet
18 ogledov

Obtožnica zoper zvodnike

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na zagrebškem sodišču vložili obtožnico zoper pet Hrvatov, ki jih sumijo ugrabitev žensk in nato njihovo siljenje v prostitucijo.

Peterica hrvaških državljanov med 35 in 53 leti je Hrvaticam obljubljala lepše življenje v Švici. Zagotavljali so jim, da jim bodo tam uredili stanovanje pa tudi službo. Preživljale naj bi se z delom na telefonskih linijah ali kot varuške otrok, za kar naj bi prejemale dobrih 1.300 evrov.

Kot so ženske prispele v Zürich, jih je čakalo povsem drugačno življenje, polno nasilja in izsiljevanj. Redno so jih pretepali, posiljevali in jih silili v prostitucijo v najetih stanovanjih po mestu.

Peterica obtoženih je policiji v oči padla, potem ko je eden izmed njih sodeloval v ropu banke v Flachauu. Med policijsko preiskavo so prišli do stanovanja, polnega izsiljevanih in prevaranih žensk. Dva osumljenca so aretirali v Švici, ostale pa na Hrvaškem.

Vsi svojo krivdo zanikajo, češ da so se ženske prostituirale prostovoljno in da so si denar med seboj pravično razdelili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.