Svet
13007 ogledov

Obupani starši: "Rekli so nam, da je varno"

Essex tovornjak trupla
1/5
Profimedia
Staršem niso povedali, kako bo potovanje potekalo, zagotavljali so jim le, da bo varno.

Za hčerko so želeli boljše življenje in prepričani so bili, da jo to čaka v Veliki Britaniji. Stežka so zbrali denar, ki so ga tihotapci zahtevali in hčerko poslali na pot. Niso jima povedali, na kakšen način bodo hčerko spravili v Veliko Britanijo, zatrjevali so, da je vse varno. "Rekli so nam, da je varna pot, da bodo šli z letalom, avtom ... Če bi vedel, da bo tako, ji nikoli ne bi dovolil oditi," je povedal Pham Van Thin. 

Njegova 26-letna hči naj bi bila ena od 39 žrtev, ki so jih našli v Essexu v hladilni prikolici. Hči je materi poslala sporočilo, v katerem ji je dejala, da umira, ker ne more dihati. Starša sta tihotapcem plačala 30 tisoč funtov, kar je veliko več, kot bi stala letalska vozovnica iz Vietnama v London. 

V Veliko Britanijo naj bi se odpravila, ker je želela družini pomagati odplačati dolgove. "Pravkar se je vrnila iz Japonske, kjer je delala, da bi odplačala dolg. Ker ni bilo dovolj, je iskala druge možnosti za boljšo prihodnost," je za BBC dejala predstavnica organizacije za človekove pravice, ki je govorila z družino 26-letne ženske. "

Tihotapci naj bi ljudem zagotavljali, da jim ponujajo "VIP karto" za selitev v Veliko Britanijo, zato jim zaračunajo tako visoke vsote denarja. Družina 26-letne ženske je zastavila hišo, da so prišli do potrebnega denarja.  

Essex trupla tovornjak Svet "Oprosti, mama. Umiram, ne morem dihati."

Na dan prihajajo nove podrobnosti

Več migrantov, ki so jih našli v prikolici tovornjaka, je bilo brez oblačil ali zelo malo oblečenih. Migranti iz Vietnama naj bi bili iz severa države. Kot piše Daily Mail, naj bi tolkli po vratih tovornjaka, ko so jih našli, pa naj bi imeli peno okoli ust. 

Sky News navaja, da naj bi poleg tovornjaka, ki so ga našli, v Veliko Britanijo hkrati bila na poti še dva tovornjaka, v katerih naj bi bili migranti. Skupno naj bi jih v državo poskušali pretihotapiti več kot sto. Dva tovornjaka naj bi uspešno zaključila pot, medtem ko naj bi se pri poti tretjega zapletlo. 

Policija še vedno zaslišuje štiri ljudi, med drugim voznika tovornjaka, ki so ga obtožili 39-kratnega uboja, tihotapljenja ljudi, pomoči nezakonitim migracijam in pranja denarja. Na dan prihajajo tudi novi podatki o poti, ki jo je tovornjak prevozil. Med 17. in 22. oktobrom naj bi opravil dve poti med Veliko Britanijo in celinsko Evropo. Med drugim naj bi se ustavil v Dunkirku, Lillu in Brugesu. 

Medtem so vodilni v belgijskem pristanišču Zeebrugge za The Guardian povedali, da le enega na sto zaprtih kontejnerjev rentgensko pregledajo, pri čemer ne izvajajo pregledov s toplotnimi kamerami. 

Essex tovornjak mrtve osebe Voznika so aretirali Svet Na tovornjaku našli 39 trupel

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • sam50 11:06 27.oktober 2019.

    Vsakega izgubljenega življenja je škoda,ampak računati na siguren ilegalen prehod čez več državnih mej je pa malo naivno in organizatorjem takšnih nagnusnih dejanj je le do denarja,za življenja ljudi jim pa sploh ni mar...prej izginejo,več ostane v žepih..

  • dusan72 05:44 27.oktober 2019.

    Naslov, kot, da so šli otroci na ekskurzijo in so zdaj starši razočarani. Kolikor se trudim razumeti in podoživeti bolečino staršev, nikakor ne odobravam NELEGALNNIH migracij. Pa naj so to Kitajci, Vietnamci... še najmanj pa dvakrat pečeni prišleki z vero, ...prikaži več, ki se NIKOLI ne bo asimilirala z nami, ki vse drugače verujoče daje v NIČ, da o odnosu do žensk ne govorim. Krščanstvo in Evropa so se stoletja borili za emancipacijo, zdaj pa te "nebodijihtreba" izvajajo INVAZIJO na NAŠO kulturo. STOP !!!

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 20:04 26.oktober 2019.

    Noben vas ni povabil !