Svet
10 ogledov

Obveščevalce bo vodil general

David Petraeus. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Zamenjave v ameriški ekipi nacionalne varnosti. Prva moža obrambnega ministrstva in obveščevalne agencije Cia bosta zamenjala delovni mesti.

Ameriški mediji poročajo, da bo ameriški predsednik Barack Obama na čelo obrambnega ministrstva imenoval dosedanjega direktorja obveščevalne agencije Cia Leona Panetto. Na njegovo mesto pa generala Davida Petraeusa.

 

Bela hiša ni uradno potrdili navedb medijev, so pa iz urada Obame sporočili, da bodo jutri najavili „nekaj sprememb pri osebju“.

Gates se bo predvidoma umaknil letos
Obrambni minister Robert Gates je že pred časom napovedal, da se bo upokojil, ko se bo končala vojna v Iraku, kar naj bi se zgodilo letos. Nameravano imenovanje Panette na čelo Pentagona je malce presenetljivo. Njegove vojaške izkušnje zajemajo dve leti služenja v kopenski vojski od leta 1964 do leta 1966 s činom poročnika.

 

Nekoliko presenetljivo je tudi imenovanje generala kopenske vojske na čelo Cie,  Petraeus je doslej dokazal, da obvlada krmarjenje po političnih vodah Washingtona ne glede na to, kdo ima oblast v Beli hiši. Prav tako ima izkušnje s terena za delo z obveščevalnimi agencijami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.