Svet
212 ogledov

Obvezen izpit za lastnike nevarnih psov

Na Dunaju vsako leto zabeležijo okoli 600 nevarnih pripetljajev z živalmi, večin Žurnal24 main
Na Dunaju je danes začel veljati odlok, da morajo vsi lastniki nevarnih psov opraviti izpit, s katerim dokažejo, da znajo dobro ravnati z njimi. Kazni so lahko zelo visoke.

Lastnikom, ki izpita ne bodo opravili, grozi najmanj 250 evrov kazni. Tisti, ki bodo izpit opravili, a bodo nevarne pse sprehajali brez ustreznega potrdila, pa bodo morali plačati najmanj 30 evrov. Teoretično pa najvišja možna kazen lahko znaša 14 tisoč evrov. V najbolj nevarnih primerih bodo policisti lastniku brez opravljenega izpita tudi nemudoma odvzeli psa.

Nadzor nad lastniki bodo opravljali policisti v sodelovanju z dunajsko veterinarsko upravo. Hkrati bodo tudi preverjali, ali lastniki upoštevajo, da morajo biti nevarni psi na vrvici in imeti nagobčnik.

Hkrati je določeno, da so lastniki nevarnih psov lahko samo tisti, ki so starejši od 16 let in dokazano v preteklosti niso bili kaznovani. Za tiste, ki bodo z nevarnimi psi na obisku na Dunaju, pa velja, da morajo štirinožcu obvezno natakniti nagobčnik. Kdor bo v avstrijski prestolnici skupaj z nevarnim psom bival več kot mesec dni, pa bo moral opraviti izpit.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.