Svet
47108 ogledov

Oče mu ni dal avta, peljal ga je prijatelj. Zdaj sta oba mrtva.

Prometna nesreča v Slavoniji blizu kraja  Otoka 24sata
Mario (28) in Mile (30) sta se smrtno ponesrečila.

V nesreči, ki se je zgodila v petek zvečer blizu slavonskega kraja Otoka, sta umrla dva mladeniča. Mile in Mario sta bila dolgoletna prijatelja. V petek sta se dogovorila, da bosta v lokalu proslavila to je v Slavoniji praznik svetnika domače cerkve, podobno kot se pri nas praznuje tako imenovano žegnanje.

Mariu oče ni dal avta, saj je pričakoval, da bosta kaj popila, zato je popoldne Mile prišel ponj. Mile je pred mesecem svoj star fiat zamenjal za rdeč BMW. Bila je že tema, ko je Mario želel domov, Mile pa ga je odpeljal, prijateljem je rekel, da bo kmalu nazaj. Ko sta pripeljala iz vasi, sta dohitela avtobus.

Mile ga je nameraval prehiteti, a ko je pohodil plin, je avto zaplesal po spolzki cesti, zapeljal na bankino, se zavrtel in zaletel v drevo. Mario je padel iz avta.

"Bil je strašen prizor, dva mrtva mladeniča. Reševalci so lahko le potrdili smrt. Mi smo prišli na intervencijo, a smo večino časa iskali tretjega udeleženca nesreče. Najprej smo imeli prijavo, da je bil z njima še nekdo, na srečo se je izkazalo, da to ne drži. Menda si je v zadnjem hipu premislil," je povedal Ivica Barnjak, poveljnik lokalnega gasilskega društva. Po neuradnih informacijah je bil to dvojček umrlega Mileta.

Njuni prijatelji so v šoku. Za 24sata so povedali, da oče tistega dne Mariu ni želel posoditi avta, saj je pričakoval, da bosta kaj popila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.