Svet
12 ogledov

Oče obsojen na dosmrtni zapor

ogenj Shutterstock
Britanskega očeta, ki je zanetil požar v lastni hiši in s tem ubil svojih šest otrok, je danes sodišče v Nottinghamu obsodilo na dosmrtni zapor zaradi uboja. Njegova soproga in znanec, ki sta pri dejanju pomagala, pa sta bila oba obsojena na 17 let zapora.

Oče šestih otrok je maja lani zanetil požar v hiši v mestu Derby. Njegov načrt je bil, da bo otroke rešil in tako izpadel kot junak, krivdo za požar pa zvrnil na svojo nekdanjo ljubico. S tem se ji je želel maščevati, ker ga je zapustila samega s štirimi skupnimi otroki. Vendar mu šestih otrok ni uspelo rešiti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Šestinpetdesetletni obsojenec bo moral v zaporu preživeti najmanj 15 let, takrat pa bodo po britanskem pravu preverili, ali še vedno predstavlja grožnjo. Teoretično bi ga lahko takrat izpustili iz zapora, a bi ga do konca življenja strogo nadzorovali.

Sodnica je požigalca označila za "strašansko nevarnega človeka brez kakršnegakoli moralnega kompasa" in dodala, da je pred tem teroriziral ženske v svojem življenju.

Primer je sicer vzbudil precej pozornosti na Otoku, med drugim tudi zaradi življenjskih okoliščin moškega. Imel je namreč 17 otrok z različnimi ženskami ter je več let živel skupaj s soprogo in ljubico v isti hiši v Derbyju. A ko se je ljubica odselila, ji je obljubil maščevanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.