Svet
760 ogledov

Oče priznal posilstvo hčerke, da bi zaščitil duhovnika

duhovnik Shutterstock
Oče posiljene deklice je oblastem povedal, da je sam posilil svojo hčerko. Na ta način je želel rešiti katoliškega duhovnika sramote, ki bi padla nanj in tudi na Cerkev.

Policija v indijski zvezni državi Kerala je potrdila, da je biološki oče 17-letnega dekleta maja lani priznal posilstvo hčerke. Njegova laž je vendarle prišla na plano, izkazalo se je, da je želel zaščititi lokalnega duhovnika, piše Independent.

Konec februarja je policija tako prijela duhovnika Robina Vadakkuncherila, njegov zločin opisujejo kot največji škandal v zgodovini katoliške cerkve v tej zvezni državi na jugu Indije.

Po njegovi aretaciji je oče posiljenega dekleta, ki je medtem rodila otroka, povedal, da je duhovnik sicer izdal njegovo družino in njihovo zaupanje v Cerkev. "Ko je moja hčerka rodila, je nekdo moral prevzeti odgovornost. Kot vernik sem želel, da se duhovnik in Cerkev izogneta sramoti, zato sem si izmislil, da sem hčerko posilil sam." Kot poroča Independent, je oče vendarle nameraval povedati resnico, ko je izvedel, koliko let bi zaradi lažnega priznanja lahko preživel v zaporu.

Duhovnik je najstnico posilil v prostorih, namenjenih učenju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Zmago 08:57 14.marec 2017.

    A veste, da imajo take novice eno lepotno napako. Nikdar in nikjer se ne piše o takih rečeh v islamski, judovski,.... skupnosti.Res zanimivo ????

  • Majazmaja 08:44 14.marec 2017.

    Zanima me, kdo ti je podelil minus ... Verjetno kdo, ki je tak kot zgoraj opisani oče. Če boš kdaj v Rimu, se splača pogledati katakombe - če boš imel dobrega vodiča, bo pokazal 'sobe,' kjer so našli ogromno okostij ...prikaži več (na stotine!) splavljenih fetusov in komaj rojenih dojenčkov, ki so posledica razmerij nuna - far. Med ženskimi in moškimi samostani so namreč obstajale neposredne povezave in s tem pestro spolno življenje.

  • k0libri 06:59 14.marec 2017.

    Dobra;) Verofuk, najbrž v prekrmurskem dialektu ni daleč od verofuka.