Svet
13 ogledov

Oče terorista iz Toulousa toži Francijo

Mohamed Merah EPA
Oče Mohameda Meraha, terorista iz Toulusa, ki je ubil sedem ljudi, zaradi smrti sina toži francosko policijo.

Oče Mohameda Meraha, islamista, ki ga je po tem, ko je umoril sedem ljudi, ubila francoska policija, je vložil tožbo proti njegovim morilcem. "To je tožba za umor proti neimenovanim osebam. Nanaša se na tiste v vrhu policije, ki so izdali ukaz," je dejala francoska odvetnica Isabelle Coutant-Peyre. Ob tem dodaja, da "je bilo med 300 in 400 visoko oboroženih ljudi soočenih z moškim, ki je bil sam zaprt v svojem stanovanju, kar sproža določena vprašanja".

S tem pa se ne strinja takratni minister za zunanje zadeve Alain Juppe, ki je že obsodil tožbo zoper policijo, poroča BBC. "Če bi bil jaz oče take pošasti, bi bil zaradi sramu tiho," je dejal.

Merah ubil sedem ljudi

Mohamed Merah je znan kot tako imenovani terorist na skuterju. Med 11. in 19. marcem je na jugu Francije ubil tri judovske otroke in njihovega učitelja ter tri vojake severnoafriškega rodu. 22. marca so ga nato, po 32-urnem obleganju njegovega doma v Toulousu, ubili francoski specialci.

Komentarjev 1
  • sprehajalec 22:21 11.junij 2012.

    Kakšen milijonček ali dva bi dobro padla za (na pamet) nekoliko njegovih bratov in sester. Vendar verjamem, da Francozi nismo Slovenija. Bi sprožil tožbo proti ta starmu, da ga je zaplodil in vzgojil v islamista.