Svet
3051 ogledov

Oče zažgal hišo, sinček umrl

sveča Epa Simbolična fotografija.
Tragedija pri naših zahodnih sosedih.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Anse, je za smrt enajstletnega dečka v Sabbioni kriv njegov oče. Ta je zaradi nasilja v družini pred štirimi dnevi prejel prepoved približevanja.

Mati je svojega enajstletnihka pustila samega doma, ko je ostala dva otroka odpeljala k izvenšolskim dejavnostim. V tem času je k hiši prišel oče otrok in jo zažgal. Ko so policisti in gasilci uspeli priti v hišo, je bil otrok brez zavesti, umrl pa je kmalu po prihodu v bolnišnico. Očeta so po tragediji našli v baru in ga aretirali. 

Storilci prepovedi približevanja ne spoštujejo

Tusi slovenska policijska poročila pogosto obravnavajo primere nasilja v družini. Sodeč po poročilih o delu policije, letno policija obravnava do 3.000 primerov nasilja v družini.

Policija je denimo leta 2016 obravnavala 2.757 primerov nasilja v družini, izrekli so 858 ukrepov prepovedi približevanja.

A storilci kaznivega dejanja nasilja v družini tovrstnih ukrepov pogosto ne spoštujejo. Po podatkih policije so ukrep prepovedi približevanja leta 2016 storilci kršili v 33,4 odstotkih.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.