Svet
11590 ogledov

Očeta navedel, da je posilil 2-letnega sina

Zloraba Profimedias
Iskati ga je pomagala tudi slovenska policija. Leta je živel dvojno življenje. Njegovi zločini so nepredstavljivi.

Matthew Falder je obsojeni pedofil, katerega zločini dvigujejo mnogo prahu ne le v britanski javnosti, pač pa tudi širše. Glavni preiskovalec njegovega primera je povedal, da na kaj takšnega ni naletel v vsej svoji karieri. Čez dan je bil Matthew raziskovalec z doktoratom iz geofizike s prestižne univerze v Cambridgeu, ponoči pa je bil zločinec, ki je na spletu oprezal za svojimi žrtvami. Hudo jih je zlorabljal in jih izsiljeval. Njegove žrtve so bili moški, ženske, otroci, sprevrženost njegovega delovanja je za povprečnega človeka povsem nepredstavljiva.

Čeprav s svojimi žrtvami ni nikoli imel fizičnega stika, je imel nanje nepredstavljiv vpliv. Na spletnih omrežjih je imel okrog 70 različnih lažnih identitet, sodeloval je tudi v forumih pedofilov, s katerimi je delil otroško pornografijo ter posnetke fizičnih in spolnih zlorab. Svojim žrtvam se je pogosto predstavil kot ženska umetnica, ki naj bi akte potrebovala za svojo umetnost. S posnetki je moški svoje žrtve nato izsiljeval, pišejo britanski mediji.

Računalnik Grozljivo Svet Raziskovalec na univerzi spodbujal k posilstvu dečka

Matthew Falder | Avtor: Epa Epa

Žrtve so si skušale vzeti življenje

29-letni raziskovalec je svoje žrtve prepričal, da so mu pošiljale neverjetno ponižujoče posnetke in fotografije. Eno žrtev je prepričal, da je lizala umazano WC ščetko, uporabljeni tampon in da uživa pasjo hrano, medtem ko gola leži na tleh. Druga žrtev je jedla lastne iztrebke in pila svoj urin. V najbolj srhljivem primeru je moškega prepričal, da je posilil svojega dve leti starega sina. Preiskavo zoper 29-letnika so sprožili potem, ko so tri njegove žrtve skušale izvršiti samomor.

Roki pravice se je uspešno izogibal več kot tri leta, v njegovo iskanje v virtualnem svetu so bile vključena britanska kriminalistična agencija, policija, Europol, izraelska, avstralska, novozelandska in tudi slovenska policija ter ameriško ministrstvo domovinske varnosti, navajajo britanski mediji.

Britansko sodišče ga je obsodilo na 32 let zaporne kazni za 137 kaznivih dejanj zoper 46 žrtev, 18 je bilo mladoletnih otrok. Tožilka v primeru Ruone Uguyovwe je po sojenju povedala, da moški ves čas sojenja ni pokazal niti kanček obžalovanja ali osnovne humanosti do svojih žrtev.

Ena od zlorabljenih žrtev je med sojenjem povedala, da razmišlja o tem, da "konča z vsem", a ji je obsojenec rekel, da tega ne more, saj da bodo njene ponižujoče fotografije še naprej krožile po spletu.

Dojenček Tragično Slovenija Do smrti pretepla leto in pol starega dečka

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • Pepe007 13:39 20.februar 2018.

    Ne vem, kako te lahko nekdo na daljavo prisili, da posiliš lastnega otroka. Gnoj je uporabil gnoj za svoje cilje.

  • Avatar darklord
    darklord 13:24 20.februar 2018.

    za tega tipa je res potrebno razmisliti, kako ga muciti do onemoglosti...

  • alen04 12:21 20.februar 2018.

    Vsem zapornikom povedati kdo je ta golazen in naj se fešta začne. Gnus nagravžen.