Svet
6328 ogledov

Od danes v Italiji dodatne omejitve

covid-19 Epa
Dodatne omejitve vplivajo zlasti na necepljene in turiste.

V Italiji so danes začele veljati dodatne omejitve za zajezitev novega koronavirusa. Za obisk hotelov, kongresnih centrov in restavracij ter uporabo smučarskih žičnic ter lokalnega in medkrajevnega prevoza morajo stranke dokazati, da so bile cepljene ali da so prebolele covid-19, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kabinet pod vodstvom predsednika vlade Maria Draghija se je o strožjih omejitvah dogovoril konec lanskega leta. Dodatne omejitve v vsakdanjem življenju vplivajo zlasti na necepljene prebivalce in turiste, saj negativen test na novi koronavirus marsikje ne zadostuje več. Turisti iz Evropske unije lahko za gibanje po Italiji predložijo QR kode svojih potrdil o cepljenju ali prebolelosti.

Nova pravila zdaj veljajo tudi za ekipne športe. Nogometaši morajo biti na primer cepljeni ali prebolevniki, da lahko igrajo.

V državi s približno 60 milijoni prebivalcev se je v zadnjem času močno povečalo število novih okužb z novim koronavirusom. Nazadnje objavljena sedemdnevna incidenca je rekordno visoka in znaša 1669 okužb na 100.000 prebivalcev v državi.

Kljub rekordnemu številu okužb se je danes po zimskih počitnicah v večini države znova začel pouk. Nekateri strokovnjaki in politiki se bojijo, da bo zaradi velikega števila okužb med otroki veliko razredov kmalu moralo preiti na učenje na daljavo. Tudi v železniškem prometu so zaradi pomanjkanja osebja pričakovane odpovedi vlakov in nadomestne storitve.

testiranje covid-19 koronavirus hitri testi Covid-19 Zdravje Tudi nedeljski podatki precej zaskrbljujoči cepivo Pfizer BioNTech Zdravje Ministrstvo: "Cepiva bo dovolj"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • kapibara1 12:41 11.januar 2022.

    Ampak eni Italijani so pa dans vesel, k se je tisti stegnil