Svet
19 ogledov

Od debelosti do anoreksije

Anoreksija in bulimija se s proaktivnimi gibanji predstavljata kot pozitiven odn Žurnal24 main
Britanska Alice Vinall je skoraj umrla zaradi debelosti. Zato se je odločila, da bo shujšala. Začela je z dieto in telovadbo, kmalu pa tudi s stradanjem. Slednje jo je pripeljalo na rob smrti.

25-letna Alice je tehtala 133 kilogramov. Ker so jo zdravniki opozorili, da lahko umre zaradi debelosti, se je odločila za hujšanje. Začela je telovaditi in izpuščati dnevne obroke. Težo je izgubljala iz dneva v dan. Na koncu je en obrok na dan kombinirala z devetdeset minutnim tekom. Vse skupaj se ji je obrestovalo, saj ji je uspelo shujšati kar 89 kilogramov.

Dobila hudo obliko anoreksije

Kmalu zatem se je vse skupaj zelo zapletlo. Hitra in nezdrava izguba teže sta jo pripeljali na rob smrti. Zbolela je za anoreksijo, začeli so ji odpovedovati organi, izgubljala pa je tudi zavest. Zdravniki so se borili za njeno življenje.

V bolnišnici so večkrat poudarili, da še niso imeli opravka s tako hudo obliko anoreksije. A jim je kljub temu uspelo Alice spremeniti v zdravo žensko. Potrebovali so kar 18 mesecev, da si je opomogla.

Danes zadovoljna

Zdaj tehta 69 kilogramov in vedno znova pove, da se dobro počuti v svoji koži. „Debelost me je skoraj ubila, suhost pa bi bila kmalu usodna. Ko sem prišla iz bolnišnice sem s kladivom uničila vse tehtnice, kar sem jih imela. Srečna sem lahko, da sem živa,“ je za The Sun povedala Alice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.