Svet
11906 ogledov

Od konca decembra obvezno cepljenje

Hrvaška epidemija covid-19 Epa
S 27. decembrom v New Yorku uvajajo obvezno cepljenje proti covidu tudi za zaposlene v vseh zasebnih podjetjih.

"V New Yorku smo se odločili za preventivni udarec, s katerim bomo storili nekaj odločnega za zaustavitev rasti novih primerov covida-19," je ob najavi obveznosti cepljenja za zasebna podjetja sporočil župan Bill de Blasio, ki se mu z novim letom izteče mandat.

Zaposleni v zasebnih podjetjih bodo morali od 27. decembra predložiti dokazilo o cepljenju z najmanj enim odmerkom enega od treh cepiv, ki so v uporabi v ZDA, to so cepiva Pfizerja, Moderne in Johnson & Johnsona.

De Blasio je razložil, da so se za ukrep odločili, da bi ustavili pričakovano rast okužb v mrzlih mesecih in v času prazničnih druženj. Doslej tako ostrih pravil glede cepljenja, kot velja v mestu New York, niso uvedli še nikjer v ZDA.

Predsednik Joe Biden je skušal obveznost cepljenja za večja zasebna podjetja uvesti za vse ozemlje ZDA, vendar pa je ta zaradi tožb obtičal na sodiščih.

Župan de Blasio je sporočil tudi, da bodo morale dokaz o celovitem cepljenju predložiti vse osebe, starejše od 12 let, ki bodo želele obiskati restavracije in bare ter telovadnice v zaprtih prostorih. Doslej je bil dovolj dokaz o cepljenju z enim odmerkom, ki sedaj velja za otroke stare od pet do 11 let.

V mestu New York se je z najmanj enim odmerkom cepiva proti covidu doslej cepilo okrog 5,9 milijona ljudi starih od 18 let naprej.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 5
 • kapibara1 16:31 09.december 2021.

  PA DAJET BTA ZAVVAJAJOČI ČLANEK SKINIT S PORTALA ALI PA DODODAJTE, DA JE VSE SKUPAJ ŽE PADLO V VODO !

 • Avatar MS
  MS 16:48 07.december 2021.

  pantani, vztrajno operiraš s delnimi resnicami in zlonamerno zavajaš kajti: 1) V žilo se medicinsko injicira marsikaj kot so - fiziološka rastopina, močni sedativi na bazi morfija i.t.d, i.t.d in te ne pobere! 2) V žilo si odvisniki vsakodnevno leta ...prikaži več in leta injicirajo Heroin in jih ne pobere če ne predozirajo! 3) Cepiva se nikoli ne injicirajo v žilo (intravenozno) temveč vedno v mišice (intramuskularno), Beden naiven nakladač si! Tebi lahko nasedejo le modeli s iQ-jem podobnim tvojemu!

 • Avatar pantani
  pantani 07:35 07.december 2021.

  Kačji strup lahko spiješ, pa ti ne bo nič, če ga daš v žilo, te pa pobere. Lahko pogoltneš zrak, pa boš zgolj rignil, pa ga daj v žilo in te pobere. Spij en štamperl šnopca, pa boš dobre volje, ...prikaži več daj si ga v žilo, pa te pobere. Toliko samo za začetek. Sicer pa je škoda razlagat človeku, ki po dveh letih nategovanja ni dojel, da ga nategujejo!!!