Svet
5 ogledov

Od Obame zahteva opravičilo

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Napovedane spremembe niso dovolj, ZDA bi se morale opravičiti iranskemu ljudstvu, je prepričan iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je pozdravil napovedano spremembo ameriške zunanje politike predsednika Baracka Obame, ki obeta otoplitev odnosov z muslimanskim svetom, vendar zahteva opravičilo za "zločine, ki so jih ZDA storile proti Iranu".

"ZDA so v zadnjih 60 letih delovale proti iranskemu ljustvu," je povedal iranski predsednik. "Tisti, ki govorijo o spremembi, se morajo iranskemu ljudstvu opravičiti in poskušati popraviti krivice," je dejal in poudaril, da lahko govorimo o dveh vrstah sprememb. Eno so konkretne spremembe, drugo pa spremembe taktike. "Zelo očitno je, da gre za drugi pomen sprememb, to bomo videli kmalu," je dejal.

Barack Obama je včeraj povedal, da bo njegova administracija muslimanskemu svetu ponudila roko prijateljstva. Kljub temu pa bodo nadaljevali lovljenje članov terorističnih organizacij, odgovornih za smrt nedolžnih civilistov. "Moja naloga je, da muslimanskemu svetu povem, da Američani nismo vaši sovražniki," je dejal v intervjuju za televizijsko postajo Al Arabia. Izboljšanje odnosov z muslimanskim svetom je bila ena izmed obljub v Obamovi predvolilni kampanji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.