Svet
47 ogledov

Od študentk zahtevali tudi seks

Privedba profesorjev na zaslišanje Željko Lukunić/PIXSELL
Poleg denarja naj bi profesorji na Medicinski fakulteti v Zagrebu zahtevali od študentk tudi "seksualne" podkupnine.

"Ne vem, zakaj se niti ena od študentk ni odločila prijaviti profesorja, ki je v zameno za opravljen izpit zahteval seksualne usluge. Verjetno jih je bilo sram, temu pa je botrovalo tudi večletno neprijavljanje podkupnin v zameno za pozitivne ocene," besede neimenovanega vira navaja hrvaški Novi list.

Odvetnik Veljko Miljević pa je za Novi list pojasnil, da spolne usluge ne morejo biti podkupnine, niti ni moglo priti do zlorabe, če so študentke prostovoljno pristale na spolni odnos. Lahko pa bi profesorje preganjali zaradi zlorabe položaja.

Pet jih je še v priporu

Hrvaško je v preteklih dneh pretresal afera s trgovanjem z izpiti na zagrebški medicinski fakulteti. Prijeli so dvanajst oseb, za pet osumljenih je sodnik odredil enomesečni pripor. Nekateri od profesorjev naj bi zahtevali večje vsote denarja, šele nato so študenti lahko pozitivno opravili izpit.

Komentarjev 4
  • Trsten 01:18 15.oktober 2012.

    A ni fino bit dohtarca. No, saj se je pri nas verjetno tudi kaj takega dogajalo. Te babe dajo vse za titulo in krono.

  • reddevil 00:12 15.oktober 2012.

    To je zopet ena iz ideoloških vrtov. Res pa je da je na sosednjem VUŠ-u nekdanji profesor na ta način imel zelo pestro spolno življenje. Glede na to, da niso vse študentke ravno lepotice, mu je očitno bilo vseeno kam ...prikaži več ga je vtikal. Je pa pozneje naredil politično kariero in je bil celo omenjan kot potencialni predsednik ene od parlamentarnih strank.

  • sweetdogs 00:11 15.oktober 2012.

    to so požrtvovalne zdravnice... vse za izobrazbo.študentje imajo lahko o tem samo mokre sanje... da pride na ustni zagovor in mu seksi profesorca reče 'kolega Janez, poližite mi jo al pa pridite naslednjič'. Razen, če je tik pred ...prikaži več penzijo... pol si ga naje***