Svet
18 ogledov

Od včeraj na danes 50 novih prijav

Policija v središču Kölna EPA
Po silvestrskih napadih v Kölnu zabeležili več kot 800 prijav

Po skoraj treh tednih, ki so minili od silvestrske noči, nemška policija še vedno dobiva prijave glede napadov in nadlegovanjih žensk v Kölnu. Trenutno jih je že 809, je danes povedal vrhovni državni tožilec Ulrich Bremer. Še včeraj jih je bilo 766.

521 oseb je prijavilo spolna kazniva dejanja, poleg tega pa so še množično prijavljali tatvine in telesne poškodbe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na silvestrovo so skupine moških obkolile ženske, jih spolno nadlegovale, napadle in tudi okradle. Tožilstvo pa trenutni preiskuje 21 osumljencev iz severne Afrike, od katerih se jih osem nahaja v preiskovalnem priporu. Tem moškim očitajo kraje, rope, prikrivanje in upiranje organom pregona, v enem primeru tudi spolni napad.

Žrtve napadov pred glavno železniško postajo v Kölnu so glede napadalcev dejale, da so bili severnoafriškega in bližnjevzhodnega videza. Med njimi so bili po navedbah lokalne policije tudi nedavno v Nemčijo prispeli prosilci za azil, kar je v Nemčiji sprožilo razgreto razpravo o sprejemanju visokih števil migrantov in njihovi integraciji.

PREBERITE ŠE: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.