Svet
1570 ogledov

Odgovor na vprašanje, ali se bo Putin cepil

Vladimir Putin Epa
Številna vprašanja, če se bo za cepljenje zoper novi koronavirus odločil tudi ruski predsednik.

Ruski predsednik Vladimir Putin bo osebno objavil, če se bo odločil za cepljenje zoper novi koronavirus, je danes na številna tozadevna novinarska vprašanja odgovoril predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. "Če bo menil, da je to neizogibno, bo tudi javnost o tem obvestil," je odgovoril Peskov. 

Kot je znano, Rusija je 11. avgusta postala prva država sveta, ki je registrirala cepivo zoper novi koronavirus. Poimenovala ga je Sputnik V, med vidnejšimi osebami ruske politike so ga med drugim že prejelli minister za obrambo Sergej Šojgu, moskovski župan Sergej Sobjanin in vodja Liberalno demokratske stranke Rusije Vladimir Žirinovski. Sredi avgusta je Putin potrdil, da je bila cepljena tudi ena izmed njegovih hčera. 

Zaključna faza testov 

Sibirski Inštitut Vektor za virologijo je medtem včeraj sporočil, da so zaključili zgodnjo fazo testiranja potencialnega ruskega cepiva proti covidu-19 na ljudeh.

Zadnja faza testiranja cepiva, v kateri naj bi sodelovalo 40 tisoč ljudi, se je začela prejšnji teden, medtem pa so zaključili zgodnjo fazo, v kateri je sodelovalo sto prostovoljcev. Zadnja skupina je bila včeraj odpuščena domov. Kot poročajo pristojni, se vsi prostovoljci počutijo dobro. 

Rezultate testiranja naj bi predstavili 30. septembra. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar ovca
    ovca 14:31 09.september 2020.

    Lahko se zelo dolgo počutiš zelo dobro, v tebi se packa pa rak....