Svet
1 ogledov

Odkrili eksplozivno telo

Papež v Braziliji EPA
Brazilska vojska in policija zaskrbljeni zaradi varnosti.

Papež Frančišek je v ponedeljek v Riu de Janeiru naletel na veliko množico navdušenih vernikov, vendar tudi na protestnike, ki so izkoristili medijsko prisotnost za nadaljevanje demonstracij proti javni porabi. Za papežev obisk je namreč iz državne blagajne šlo 53 milijonov evrov.

Množica, ki je papežu izrekla dobrodošlico, je bila sicer veliko večja od protestnikov, kar pa ne pomeni, da brazilska policija in vojska v teh dneh nista zelo zaskrbljeni. Frančišek se je namreč iz letališča odpeljal v majhnem osebnem avtu s spuščenimi okni, skozi katera je navdušena množica metala rože, darila in pisma.

Več prijetih in poškodovanih

Blizu svetišča Aparecida v São Paolu, kamor bo papež po programu odpotoval v sredo, je vojska našla doma narejeno eksplozivno napravo. Agencije poročajo tudi o več prijetih osebah in ranjenih v nasilju, ki je izbruhnilo med protestniki in policijo, potem ko je nekdo iz množice odvrgel molotovko, policija pa je odgovorila z vodnimi topovi, solzivcem in gumijastimi naboji.

Za varnost papeža, ki navdušuje vernike po svetu s svojo skromnostjo, sicer skrbi 30 tisoč policistov in vojakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.