Svet
2367 ogledov

Odkrili enega najhujših serijskih morilcev

Samuel Little Epa
Policija prosi za pomoč javnost, po tem, ko je moški priznal umore 93 ljudi.

Samuel Little, 79, je priznal, da je ubil 93 ljudi. Preiskovalci so za zdaj potrdili verodostojnost njegovih trditev v 50 primerih. Sumijo pa, da njegove navedbe v celoti držijo, kar bi pomenilo, da gre za enega najhujših serijskih morilcev v ZDA. 

Little je od 2012 v zaporu, ko so ga prijeli zaradi prepovedanih drog, na kar so z DNK analizo potrdili, da je odgovoren za tri nerešene umore v Los Angelesu med letoma 1987 in 1989. Obsojen je bil na tri zaporedne dosmrtne kazni brez možnosti pogojnega izpusta. 

Pred približno letom in pol je teksaški ranger James Holland opravil z Littlom več razgovorov v okviru analize serijskih storilcev s področja nasilnih in spolnih zločinov. Namen razgovorov je bil pridobivanje informacij, ki bi lahko pomagale pri razreševanju nerešenih primerov. 

Med pogovori je Little priznal, da je žrtev še več. Njegove tarče so bile ranljive, mlade temnopolte ženske, med katerimi je bilo več prostitutk in odvisnic. V času umorov njihove smrti niso odmevale v javnosti, v več primerih pa jih sploh niso obravnavali kot umore. Little, ki je tekmoval v boksu, je svoje žrtve najprej pokosil z udarci, nato pa jih zadavil. 

Samuel Little | Avtor: Epa Epa

Objavili njegova priznanja

FBI je objavil posnetke Littlovih priznanj umorov, katerih žrtev še niso identificirali. Objavili so tudi risbe žrtev, ki jih je narisal Little in katerih identitete še niso ugotovili. Upajo, da jim bo javnost lahko pomagala pri njihovi identifikaciji. Ob tem so opozorili, da Littlov spomin, ko gre za točne datume, peša, medtem ko se samih dejanj dobro spomni.

"Čeprav je že v zaporu, smo prepričani, da je pomembno zadostiti pravici za vse njegove žrtve, zaključiti vsak možen primer," je sporočila agencija. 

Z zemljevida, ki ga je objavil FBI, je razvidno, da se je večina umorov zgodila na jugu ZDA. Med neidentificiranimi žrtvami je tudi temnopolti moški, star 18 ali 19 let, ki se je storilcu predstavil kot Marianne ali Mary Ann. Umorjen je bil leta 1971 ali 1972. Little je prvič ubijal leta 1970, zadnjič pa naj bi leta 2005. 

Za zdaj še ni jasno, ali bodo zoper Littla, čigar zdravje močno peša, podali nove obtožbe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.