Svet
13 ogledov

Odkrili trupli z zahtevo po izpustitvi Pussy Riot

Članice ruske skupine Pussy Riot. EPA
V Rusiji so našli trupli dveh umorjenih žensk, pospremljeni z zahtevo za izpustitev treh članic uporniške punk skupine Pussy Riot. Ruski preiskovalci so opozorili, da poskuša morda morilec s sprevračanjem pozornosti na upornice le zavesti policijo.

Kot so danes sporočili ruski organi, sta bili ženski, stari 76 in 38 let, ubiti minuli teden v njunem stanovanju v mestu Kazan v osrednjem delu Rusije. Na zid je morilec, domnevno s krvjo, napisal "Osvobodite Pussy Riot". Neki ruski tabloid je poročal, da naj bi bili žrtvi večkrat zabodeni.

Identitete in poklica žrtev policisti niso razkrili, za zdaj tudi ni znano, ali sta bili kakorkoli povezani s punk skupino, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Kot poroča AP, je preiskovalec Andrej Šeptitski iz Kazana za ruske medije že ocenil, da poskuša morilec le prikriti svoj zločin oziroma ga zvaliti na podpornike Pussy Riot.

"To, kar se je zgodilo, je grozljivo!"

Odvetnik zaprtih članic Pussy Riot Nikolaj Polozov je na spletnem družbenem omrežju Twitter zapisal, da je to, kar se je zgodilo v Kazanu, "grozljivo", in menil, da gre "ali za strašansko provokacijo ali pa za psihopatski" primer. Kasneje je za rusko tiskovno agencijo Interfax še izrazil obžalovanje, "da neki čudaki uporabljajo ime skupine Pussy Riot".

Članice Pussy Riot so bile v sredini avgusta spoznane za krive huliganstva in spodbujanja verskega sovraštva ter obsojene na dve leti zapora, ker so v osrednji moskovski katedrali izvedle "punkovsko molitev" proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu in Ruski pravoslavni cerkvi. Razsodba je sprožila ostre proteste v ruski civilni družbi in tudi v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.