Svet
4 ogledov

Odletel šef policije, ker je dal aretirati tudi sinove ministrov

Huseyin Capkin Reuters
Šef carigrajske policije Huseyin Capkin je bil odstavljen s položaja po odmevni protikorupcijski preiskavi, med katero je bilo aretiranih več deset ljudi, med njimi tudi sinovi ministrov.

 

Huseyin Capkin, ki je položaj šefa policije zasedal od leta 2009, je eden od približno 30 visokih predstavnikov policije, ki so jih doslej v Carigradu in Ankari odstranili zaradi domnevne zlorabe pooblastil.

Najnovejša korupcijska preiskava je sprožila politični škandal v Turčiji, Erdogan pa jo je označil za "umazano operacijo", s katero poskušajo oblatiti njegovo vlado. A Erdogan je sedaj pod pritiskom, da preišče domnevno korupcijo in podkupovanje, v katero naj bi bili vpleteni sinovi ministrov za notranje zadeve, gospodarstvo in okolje.

"Sem javni uslužbenec, častno sem služil štiri leta in pol. Sedaj lahko le upam na najboljše," je Capkin po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes povedal novinarjem.

Po današnjih racijah, v katerih je bilo aretiranih 51 ljudi, je bilo tako odstavljenih pet policijskih poveljnikov. Erdogan je zatrdil, da so zlorabljali svoja pooblastila, opozoril pa še je, da bi lahko sledile nove odstavitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.