Svet
2 ogledov

'Odlična priložnost za izboljšanje odnosov'

Obama je pohvalil Putina za vse, kar je naredil za rusko ljudstvo. Žurnal24 main
Predsednik ZDA Barack Obama je poudaril, da je srečanje z ruskim premierjem Vladimirjem Putinom odlična priložnost za izboljšanje odnosov med državama.
 
 

Prihodnost ne pripada tistim, ki povečujejo vojsko in kopičijo izstrelke.

Barack Obama

 
"Zavedam se, kako odlično je delo, ki ste ga v vaši prejšnji vlogi kot prem-, oh, kot predsednik opravili za rusko ljudstvo," je povedal Barack Obama. "Morda se ne strinjamo o vsem, vendar bodo pogovori služili tako ameriškemu kot ruskemu ljudstvu," je dodal. 

 
 

Konec iranskih atomskih ambicij bi odstranil potrebo po raketnem ščitu v Evropi.

Barack Obama

 
Vladimir Putin, ki se je večino časa izogibal očesnemu stiku z Obamo, je dejal, da je bilo v odnosih med državama veliko obdobij, ko ti odnosi niso bili ravno dobri, a v isti sapi dodal: "Upanje za razvoj odnosov med nami povezujemo z vašim imenom."

Obama in ruski predsednik Dmitrij Medvedjev sta v ponedeljek podpisala predhodni dogovor o pričakovanem zmanjšanju zalog strateškega orožja, v okviru poskusov razrešitve spora glede ameriškega protiraketnega ščita pa sta se tudi dogovorila o skupini strokovnjakov, ki bo preučila trenutne grožnje raketnega napada.

Ameriški predsednik naj bi se danes sestal tudi z rusko opozicijo, napovedano pa je še srečanje z zadnjim voditeljem nekdanje Sovjetske zveze, Mihailom Gorbačovom.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.