Svet
21674 ogledov

Odločitev je padla: Od doma bodo delali vsaj do septembra 2021

Slovenija 260.11.2013 racunalnik, internet, google, splet, spletno nakupovanje, Saša Despot
Googlovo krovno podjetje Alphabet je sklenilo, da se njihovi zaposleni zaradi pandemije covida-19 v pisarne ne bodo vrnili pred septembrom 2021. Testirali bodo tudi bolj prožen delovnik, ki bi ga lahko ohranili trajno.

Izvršni direktor Alphabeta Sundar Pichai je pismu, ki ga je naslovil na Googlove zaposlene, zapisal, da bodo preučili kombinacijo delovnika od doma in dela v pisarni. "Preučujemo hipotezo, da bi tovrsten fleksibilnejši model privedel do večje produktivnosti, sodelovanja ter dobrega počutja zaposlenih," so Pichaijevo pismo povzeli v New York Timesu.

Izvršni direktor je navedel, da še nobeno podjetje, ki je primerljive velikosti z Alphabetom, ni vzpostavilo popolnoma funkcionalnega hibridnega modela dela.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so Googlovi zaposleni podobno kot njihovi kolegi iz drugih podjetij v Silicijevi dolini z delom od doma začeli že kmalu po izbruhu pandemije. V Googlu so najprej ocenili, da se bodo zaposleni v pisarne vrnili v začetku 2021.

Za delo od doma so se med drugim odločili tudi v Facebooku, kjer je izvršni direktor Mark Zuckerberg napovedal, da gre za dolgoročen ukrep.

Komentarjev 7
  • comsine 17:42 15.december 2020.

    www︎.︎AmiaPex︆.︆net - oddličen projekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • Avatar Dorthy_Brey
    Dorthy_Brey 15:04 15.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro od doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevno. prip0ročam, da poskusite. .... >>>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • Build_NEK2 13:44 15.december 2020.

    Spet clickbait.