Svet
41 ogledov

Odločiti se je molral med ženo in sinom

leo Bring Leo home fondacija
Armenska mati dojenčka s downovim sindromom ni hotela obdržati, prepričana, da pomeni sramoto za družino.

Samuel Forrest, oče novorojenčka z downovim sindromom, se je moral takoj po porodu odločiti, ali bo ostal z ženo ali z otrokom. Žena, Armenijka Ruzan Badalyan, ki je prvega otroka rodila 21. januarja, se je namreč takoj po tem, ko je ugotovila, da ima sin Leo downov sindrom, odločila, da otroka ne bo vzgajala. Od moža je zahtevala, da se v 18-ih urah odloči zanjo ali za sina.

Prepričana, da prinaša nesrečo

Kot razlaga Forrest, mati otroka ni hotela niti pogledati, niti se ga dotakniti. Njena armenska družina naj bi bila prepričana,  da je otrok z downovim sindromom sramota. Žena je zato možu povedala, da ga bo, če se ne bo strinjal, da dajo sina v rejo, zapustila.

Samuel Frost pravi, da je bil šokiran, ko so mu zdravniki povedali, da ima sin downov sindrom, vendar ni niti pomislil da bi ga zato zapustil. "Ko sem videl dojenčka, se mi je zdel prelep in popoln in takoj sem vedel, da ga bom obdržal," razlaga. Samuelova žena je vlogo za ločitev oddala teden dni kasneje. 

"Ko se otrok, kot je moj sin, rodi tukaj, ti osebje pove, da ga ni treba obdržati," še dodaja Forrest. Dojenček se je rodil v Armeniji, ki jo Frost zdaj želi čim prej zapustiti. Sina bi rad vzgajal na Novi Zelandiji, kjer se je rodil sam. Zato je ustanovil fundacijo Bring Leo Home (Peljite Lea domov) preko katere je že v prvih 24-ih urah zbral več kot sto tisoč dolarjev (88 tisoč evrov).

Z denarjem namerava poiskati hišo v Aucklandu ter ga prihranit za sinovo izobraževanje, del denarja pa bo namenil armenskim parom, ki vzgajajo otroke z downovim sindromom. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.