Svet
6 ogledov

Odločiti se je morala med otrokoma

Rachel, Jack in Isabell (Foto: Sky News) Žurnal24 main
Britanka Rachel Edwards je za medije spregovorila o tragediji, ko se je morala odločiti, koga bo rešila iz potapljajočega se avta – hčerko ali sina.

Rachel Edwards se je z otrokoma, 16-letnim Jackom in dveletno Isabell, 19. avgusta peljala na obisk k staršem. Vozilo je naletelo na udarno jamo na cesti, Rachel je izgubila nadzor nad njim in zgrmela v vodo.

Voda je začela vdirati v vozilo. Rachel, ki je šest mesecev noseča, se je rešila iz avta. Na površju je zajela sapo in se znova potopila, da bi rešila otroka. Jack je bil ukleščen, Isabell ne. Spoznala je, da bo lahko rešila le enega otroka. Pograbila je Isabell in splavala na površje. Ko jo je odložila na suhem, se je želela vrniti po sina, a so takrat že prispeli reševalci in ji preprečili, da bi šla znova pod vodo.

"Od takrat vsak trenutek dneva premišljujem o tem, kako bi lahko rešila oba otroka," pripoveduje 39-letna Rachel.

Očita si, da je med vožnjo Jacku dejala, naj zapre okno, da veter ne bi motil Isabell, ki je spala. Kot pravi, bi morda lahko Jack splaval iz avta, če bi bilo okno odprto.

Pet dni po sinovi smrti je na dom prišlo obvestilo o Jackovem uspehu na maturi; sprejet bi bil na želeno fakulteto. A s tem krutih opomnikov na sinovo smrt še ni bilo konec; Rachel naj bi rodila 21. novembra – tri dni po Jackovem rojstnem dnevu. Zdravniki pravijo, da bo fantek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.