Svet
22 ogledov

Odnose s Kitajsko rešuje Trumpova vnukinja

Donald Trump EPA
Ameriški predsednik končno pisal kitajskemu, odnose je nekoliko otoplila Trumpova vnukinja.

Ameriški predsednik Donald Trump je v pismu predsedniku Kitajske Xi Jinpingu zapisal, da se veseli konstruktivnega odnosa z njim, ki naj bi koristil tako ZDA kot Kitajski. V pismu je posredoval tudi precej zapoznelo voščilo za kitajsko novo leto, so v sredo sporočili iz Bele hiše, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Trump je od inavguracije pred skoraj tremi tedni po telefonu govoril s približno 20 voditelji držav, med katerimi pa ni predsednika Kitajske. Xi mu je sicer že kmalu po izvolitvi čestital po telefonu.

Trumpova vnukinja pela v kitajščini

Veliko kritičnih opazk je bilo na Kitajskem v zadnjih tednih deležno tudi dejstvo, da Trump v nasprotju s svojima predhodnikoma Barackom Obamo in Georgeom Bushem Kitajcem ni voščil novega leta. Po pisanju državnega časnika Global Times to vzbuja zaskrbljenost glede kitajsko-ameriških odnosov, številni uporabniki spletnih omrežij pa so menili, da je odsotnost voščila nespoštljiva.

 

Je pa na zelo pozitiven odziv na Kitajskem naletela gesta Trumpove hčerke Ivanke, ki se je udeležila novoletnega sprejema na kitajskem veleposlaništvu v Washingtonu, poleg tega pa objavila posnetek svoje petletne hčerke, ki za praznovanje novega leta zapoje pesem v kitajščini.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.