Svet
9 ogledov

Odnosi med Turčijo in Sirijo se zaostrujejo

Turški vojaki na sirsko-turški meji Reuters
Na turško ozemlje so iz Sirije danes znova priletele granate, turško topništvo pa je takoj odgovorilo z obstreljevanjem sirske strani meje. Prihaja tudi do poročil, da naj bi turški vojaki celo vdrli na sirsko ozemlje.

Sirski izstrelek je priletel kakih 200 metrov na turško ozemlje v bližini obmejnega mesta Akcakale. Zatem je turška vojska izstrelila osem minometnih izstrelkov. V obstreljevanju na turški strani ni bil ranjen nihče, je potrdil župan Akcakale.

Kot je poročala turška tiskovna agencija Anadolu, so sile sirskega predsednika Bašarja al Asada obstreljevale obmejno sirsko mesto Tal Abiad, ki ga nadzorujejo sirski uporniki. Ker pa je v neposredni bližini Akckale, je eden od izstrelkov zašel na turško stran meje.

Obstreljujejo se od srede

Do izmenjave strelov med sirsko in turško stranjo prihaja že od srede, ko je bilo na turški strani ubitih pet ljudi. Turčija je obljubila povračilne ukrepe, turški parlament pa je celo odobril vojaške akcije na sirski strani za zaščito turških interesov.

Po nekaterih poročilih naj bi do ene takih akcij prišlo danes, vendar je za zdaj še ni bilo mogoče neodvisno potrditi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.