Svet
34 ogledov

Odpiranje Titovih sefov brez dedičev

Josip Broz Tito (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pri odpiranju Titovih sefov v skladišču Narodne banke Srbije (NBS) bodo navzoči le svetovalci predsedstva Srbije.

V Narodni banki Srbije (NBS) bodo odprli skladišče, v katerem so zapečateni sefi, ki so pripadali nekdanjemu pokojnemu jugoslovanskemu predsedniku Josipu Brozu - Titu. Skladišče naj bi odprli brez navzočnosti Titovih dedičev, temu pa bodo prisostvovali le svetovalci predsedstva Srbije Tomislav Nikolić, Oliver Antić in Miroslav Simić ter namestnik generalnega sekretarja predsednika Nenad Jevremović. Odvetniki Brozovih potomcev so se na vse skupaj že pritožili, saj se jim zdi samoumevno, da bi morali biti na odpiranju navzoči tudi oni, piše beograjski Blic.

Odvetnik Goran Petronijević, ki zastopa Titovega vnuka Joška, pravi, da kar se njega in njegove stranke tiče, lahko skladišče odprejo brez njiju, vendar pa naj o Titovem in državnem imetju presoja le sodišče. Odvetnica Violeta Kočić Mitaček, ki zastopa Titovega sina Miša in vnukinjo Zlatico, meni, da je logično, da pri odpiranju sefov prisostvujejo tudi njegovi potomci in njihovi odvetniki. "Dediči so izvedeli, kje so sefi in želijo prisostvovati njihovemu odpiranju," pojasnjuje Kočić Mitačkova.

Antić je že na začetku februarja dejal, da morajo počakati na odločitev sodišča o datumu odpiranja sefov. V ponedeljek pa so iz predsedstva sodišče obvestili, da so že sestavili komisijo, ki bo določila datum odpiranja trezorja in popisala njegovo imetje.

V NBS so potrdili, da njihovi predstavniki pri odpiranju sefov ne bodo navzoči.

Komentarjev 1
  • privat 11:26 15.marec 2013.

    srbske igre....kaj nebi morali tukaj biti udeleženi Hrvatje...??Uradni Zagreb!!