Svet
3 ogledov

Odpor lažem režima

Protest v Skopju Reutres
V Skopju se je danes več kot 20.000 ljudi udeležilo Pohoda resnice, ki je v organizaciji opozicije potekal s sloganom Odpor lažem režima.

Vodja opozicijske Socialdemokratske zveze Makedonije Branko Crvenkovski je protestnikom dejal, da so edini izhod iz krize predhodne parlamentarne volitve.

"Nismo utrujeni, nismo prestrašeni, temveč nas je vedno več. Vsak dan smo bolj odločni in prepričani, da je naš boj pravilen," je dejal.

Zahtevali odstop vlade

Protestniki so se sprehodili mimo vlade in parlamenta, kjer so ob glasnem vzklikanju in žvižgih zahtevali odstop vlade, od predsednika parlamenta pa, da razpiše predčasne volitve. Protest so začeli pred zasebno televizijo Sitel, končali pa pred državo televizijo, ki ju opozicija obtožuje, da poročata pristransko in v korist vlade.

Opozicija je sicer že večkrat pripravila protivladne proteste, potem ko je parlament konec lanskega leta sprejel proračun za letošnje leto, v katerem je po mnenju opozicije preveč sredstev namenjenih za veličastne spomenike ter vladne avtomobile in pohištvo. Opozicija zahteva krčenje proračuna.

Komentarjev 2
  • privat 09:06 13.januar 2013.

    kaj se šele v macedoniji dela.....??

  • Stolp 22:49 12.januar 2013.

    Tam vsaj opoozicija prizna da je organizator, pri nas pa se skriva za neko spontanostjo, FB skupinami in podobno.