Svet
85 ogledov

Odprla lažni Facebook profil

facebook Shutterstock
Hrvaška policija je kazensko ovadila 56-letnico, za katero sumijo, da je odprla lažni profil na Facebooku. Grozi ji do pet let zapora.

Policisti z oddelka gospodarskega kriminala sumijo, da je 56-letna Splitčanka 30. januarja odprla lažni profil na Facebooku, poroča Večernji list. Tega je ustvarila pod imenom neke druge osebe. V njenem imenu je objavljala in koristila osebne podatke te osebe.

Grozi ji do pet let zapora

Natanko dvajset dni po tem, ko je policija 56-letnico osumila ustvarjanja lažnega profila, jo je ta kazensko ovadila. Grozi ji do pet let zapora. Splitčanka je namreč zlorabila osebne podatke 43-letnice ter na Facebooku objavljala tudi fotografije njenega otroka. Zaradi nedovoljene uporabe osebnih podatkov ji grozita dve leti zapora, ravno toliko zapora pa ji grozi tudi za kršitev zasebnosti otroka.

Podoben primer že julija lani

Podoben primer se je na Hrvaškem že zgodil. Konec julija je namreč Večernji list poročal o zlorabi osebnih podatkov in ustvarjanju lažnega profila s strani 20-letnice. Ta je odprla profil pod imenom nekega 31-letnika, objavila njegovo fotografijo in ime, objavljala statuse v njegovem imenu ter sklepala prijateljstva z različnimi osebami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.