Svet
11 ogledov

Odprli prvo vesoljsko letališče

1/9
Žurnal24 main
Prva komercialna družba za organizacijo komercialnih poletov v vesolje je v petek odprla vzletno stezo prvega "vesoljskega letališča", od koder naj bi že leta 2012 v vesolje poleteli prvi turisti.
Fotografije plovila, ki bo v vesolje poneslo prve turiste, si oglejte TUKAJ.

"To je začetek novega zgodovinskega obdobja in ponosni smo, da gre zasluga zanj tudi nam," je ob odprtju vzletne steze na Spaceport America sredi puščave v ameriški zvezni državi Nova Mehika dejal lastnik Virgin Galactica, britanski milijarder Richard Branson.

Napovedal je, da bodo posebna plovila z vesoljskega letališča vsak dan v vesolje ponesla turiste in znanstvenike. Letališče naj bi bilo dokončno zgrajeno v začetku prihodnjega leta, nato pa bodo pred prvim komercialnim letom v vesolje še 12 do 18 mesecev opravljali poskusne lete.

Sedeži rezerviralo že 380 ljudi
Interes za komercialne polete v vesolje je precejšen. Svoj prostor v vesoljskem plovilu s šestimi sedeži je doslej rezerviralo 380 ljudi, ki so Virgin Galacticu za rezervacije plačali okoli 50 milijonov dolarjev.

Med prvimi potniki naj bi bil tudi znani fizik Stephen Hawkin, igralka Victoria Principal in modni oblikovalec Philippe Starck.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.