Svet
10 ogledov

Odpuščanja zaradi pisanja o volitvah

Putin in Medvedjev Reuters
Članki o nepravilnostih na ruskih volitvah so odnesli urednika ruskega tednika Kommersant Vlast in generalnega direktorja holdinga Kommersant.

Zaradi člankov o domnevnih nepravilnostih na ruskih parlamentarnih volitvah, ki so v minulih dneh izzvale množične proteste opozicije, sta bila odpuščena odgovorni urednik ruskega tednika Kommersant Vlast, Maksim Kovaljski, in generalni direktor holdinga Kommersant Andrej Galijev.

Po poročanju ruskih medijev je "to težko odločitev sprejel lastnik medijske hiše Ališer Usumanov po objavi zadnje izdaje tednika Kommersant Vlast". Oligarh Usumanov, ki se doslej ni vmešaval v uredniško politiko svojih časopisov, je pojasnil, da je Kovaljskega odpustil zaradi vsebine, s katero je "kršil novinarsko etiko". "Ta vsebina meji na huliganstvo," je dodal.

Na naslovnici domnevne nepravilnosti

Zadnja izdaja tednika Kommersant Vlast vsebuje članek o volilnih nepravilnostih s fotografijami z volišč. Na naslovnici je podoba premierja Vladimirja Putina, ki zamišljeno gleda v volilno skrinjo, naslov pa se glasi "Zmaga Enotne (Rusije) goljufije. Kako so bile volitve ponarejene. Dokazi in priče." Na eni izmed fotografij je bila tudi prikazana glasovnica, na kateri je pripisana žaljivka, naslovljena na Putina. Kovaljski je dejal, da tega ne obžaluje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.