Svet
14 ogledov

Odpuščena zaradi Facebooka

Otroci bodo lažje prijavljali vsebine z neprimerno vsebino. (Foto: AFP) Žurnal24 main
Ker je neka Švicarka med bolniškim staležem uporabljala spletno stran Facebook, so jo nadrejeni odpustili.

Neimenovana Švicarka iz Basla je izgubila službo, potem ko je bila na bolniški. Njeni delodajalci so namreč opazili, da je uporabljala Facebook, kljub temu, da je trdila, da je preveč bolna, da bi lahko uporabljala računalnik. Ženska je imela hudo migreno in je v službi nadrejenim povedala, da mora ležati v temnem prostoru. Podjetje je pojasnilo, da so izgubili njeno zaupanje in so jo morali zato odpustiti. Ženska trdi, da je nedolžna. Zagovarja se, da je do spleta dostopala preko svojega iPhona, ko je ležala v postelji.

Obenem ni mogla verjeti, da so v podjetju trdili, da je eden od kolegov slučajno opazil njeno aktivnost na Facebooku. Podjetje je po njenih besedah ustvarilo lažni profil, ki ji je ponujal prijateljstvo, s tem pa so nad njo izvajali nadzor, je povedala. Njeno sumničenje je bilo še večje, ko je njen novi "prijatelj“ po njeni odpustitvi iz službe nenadoma izginil iz njenega kroga stikov. A podjetje stoji za preprosto razlago – tisti, ki lahko z migreno uporablja Facebook, lahko z migreno tudi dela.

Ne gre za prvi primer vpletenosti Facebooka v službene zadeve. Nekatera podjetja so uslužbencem popolnoma prepovedala uporabo spletne strani, nekatera pa so uslužbence odpustila, kljub trditvam, da delajo, čeprav so aktivni na spletu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.