Svet
6 ogledov

"Odpusti naj Isajlovića"

Pahor je Križaniča naprosil, naj se znebi Isajlovića. (Boštjan Tacol) Žurnal24 main
V okviru paketa finančne pomoči Grčiji bi Slovenija prispevala 0,48 odstotka končnega zneska. Pahor pa je medtem ministra zaprosil, naj se znebi Isajloviča.

Instrument morebitne pomoči Grčiji bo vzpostavljen kot kredit, ne kot subvencija, ki bo imel za 0,5 odstotne točke višjo ceno od tiste, po kateri bo država sredstva pridobila, je po srečanju evropskih finančnih ministrov poudaril prvi slovenski finančnik Franci Križanič.

"Ta instrument bo odplačan, ko oziroma če bo nastopil, tako da bo z vidika javnih financ držav, ki bomo pomagale, celo prinesel nekaj dodatnih sredstev," je pojasnil minister Križanič.

O ustanovitvi Evropskega denarnega sklada po vzoru Mednarodnega denarnega sklada pa je dejal, da je ideja zaenkrat še "v zraku". Poudaril je tudi, da Slovenija ideje o ustanovitvi sklada zaenkrat ne podpira.

Pahor: Pričakujem, da ga bo odpustil
Premier Borut Pahor je na vprašanje, ali je dal ministru Križaniču ultimat, da mora prekiniti sodelovanje s Draganom Isajlovićem, dejal: "Rekel sem mu, da mu tega zdaj ne predlagam, ampak to tudi pričakujem."

Isajlović ima namreč s finančnim ministrstvom sklenjeno svetovalno pogodbo, ki na leto znaša 28.800 evrov brez DDV. Bil pa je tudi član skupine nekdanje Službe državne varnosti (SDV), ki je leta 1988 aretirala Janeza Janšo in Davida Tasiča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.