Svet
91 ogledov

Odsekali glavo ruskemu državljanu in zagrozili Rusiji

Islamska država, Obglavljenje Youtube
Islamska država je na spletu objavila nov brutalen posnetek, ki prikazuje obglavljenje moškega, ki se je pridružil njihovim vrstam, v resnici pa naj bi šlo za vohuna. Ruskega vohuna. Medtem naj bi bil ubit vodja talibanov v Afganistanu, poroča agencija dpa.

Kot poroča CNN, na posnetku, ki so ga s spleta že umaknili, moški v oranžnem kombinezonu kleči poleg svojega krvnika. Ta v ruščini razlaga, da so ruski napadi, ki jih je odredil Vladimir Putin, Islamsko državo še okrepili.

Moški nato nagovori ruske državljane in jim obljubi, da ne bodo imeli miru v svojih domovih. "Ubili bomo vaše sinove in to za vsakega sina, ki ste ga ubili na naši zemlji. Uničili bomo vsak dom, ki ste ga uničili nam," po poročanju CNN-a še zagrozi terorist, nato pa sledijo posnetki obglavljenja moškega, ki naj bi bil ruski državljan, ki se je pridružil vrstam Islamske države, a so zanj - kot še povedo v posnetku - ugotovili, da naj bi šlo za Putinovega vohuna.

Spori med talibani v Afganistanu?

Medtem nemška agencija dpa poroča, da naj bi bil vodja talibanov v Afganistanu Mula Mansur med streljanjem v bližini pakistanske Kvete hudo ranjen. Po navedbah virov blizu afganistanske vlade naj bi bil Mansur že mrtev. "Izvedeli smo, da so nanj streljali na srečanju v Kuhlaku v bližini Kvete. Je hudo ranjen. Samo bog ve, ali bo preživel," je za dpa dejal eden od dveh virov.

Tiskovni predstavnik afganistanskih talibanov Zabiulah Mudžahed je za dpa tovrstne novice zanikal. "Mulah Mansur ni bil v Kuhlaku. Med talibani ni sporov. In njegovi telesni stražarji niso tako šibki, da ga ne bi mogli zavarovati," je dejal Mudžahed.

Mula Mansur je poleti uradno nasledil dolgoletnega talibanskega voditelja Mulo Omarja.

Komentarjev 11
  • h3o 17:02 03.december 2015.

    kaj jim dela ta islam. kako je človek lahko tak debil

  • Skippy 16:16 03.december 2015.

    Joškov v tej državi ne smeš kazati, odrezano glavo pa lahko.

  • h3o 12:29 03.december 2015.

    ali ni islamskavera v bistvu vojaška strategija? leta 610 so islam ''uvedli'', 15 let kasneje je bila že prva islamska vojna. In se mi poraja vprašanje, če se niso islam uvedli zato, da bodo napadli in porazili kateregakoli bodo hoteli.