Svet
12 ogledov

Odškodnina za starše izginule Maddy

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Nekdanji portugalski kriminalist, ki je vodil preiskavo ob izginotju Madeleine McCann, bo moral njenim staršem plačati 500 tisoč evrov odškodnine.

Nekdanji kriminalist Goncalou Amaralu je izkoristil svojo vlogo pri enem izmed najbolj odmevnih primerov izginutja otroka in o tem napisal knjigo z naslovom Resnica o laži. Knjiga je bila na Portugalskem prava prodajna uspešnica, ki pa je – po mnenju sodišča – tudi škodila preiskavi o izginotju male Maddy, ki je niso nikoli našli.

Nekdanji kriminalist je v knjigi zatrdil, da sta si starša sama izmislila ugrabitev, in sicer zato, da bi prikrila njeno nesrečno smrt. Po mnenju sodišča je to škodljiva kleveta, zaradi katere bo avtor plačal denarno odškodnino v višini 500 tisoč evrov, poleg tega pa je sodišče prepovedalo tudi nadalnjo prodajo knjige, piše Sky News. Založnik ima časa 60 dni, da jo umakne iz prodajnih polic.

Madeleine McCann je brez sledu izginila iz počitniškega apartmaja na Portugalskem 3. maja 2007. Takrat je imela tri leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.