Svet
1330 ogledov

Odstop francoske vlade

Eifflov stolp Shutterstock
Francoski premier Edouard Philippe je danes francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu pričakovano ponudil svoj odstop in odstop celotne vlade, so sporočili iz Elizejske palače.

Odstop francoske vlade tlakuje pot k njenemu preoblikovanju, ki je bilo pričakovano po nedavnih lokalnih volitvah in Macronovi napovedi o spremembah v zadnjih dveh letih mandata.

Uradnega razloga za odstop vlade v kratkem sporočilu za javnost niso podali. So pa iz urada francoskega predsednika po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili, da bo sedanja vlada do imenovanja nove odpravljala tekoče posle.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa zaenkrat tudi še ni znano, ali bo Macron mandat za sestavo nove vlade ponovno podelil Phillipeju ali bo izbral drugega premierja.

Macron je v preteklosti napovedal, da namerava po koncu krize zaradi pandemije covida-19 ubraniti novo smer. Pojavila so se že ugibanja, da namerava njegova administracija postati bolj socialna in zelena ter tako spremeniti dosedanje dojemanje administracije kot zelo naklonjene podjetjem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.