Svet
21 ogledov

Odstopi v srbski vladi

Žurnal24 main
Srbski podpredsednik vlade in gospodarski minister Mlađen Dinkić je odstopil. Položaja so ga stale izjave, ki naj bi rušile ugled vlade. To je že tretji ministrski odstop v mesecu dni.

Včeraj je premier Mirko Cvetković sprožil postopek razrešitve ministra Mlađena Dinkića, in sicer zaradi izjav, ki naj bi rušile ugled vlade in pod vprašaj postavljale njeno enotnost. A minister se je čez noč odločil, da bo kar sam odstopil.

V odstopni izjavi je Dinkić zapisal, da želi, da srbska vlada ostane stabilna do konca mandata, sam pa ne bi rad predstavljal ovire pri srbskih prizadevanjih za vključevanje v evropske integracije. Dodal je, da ni imel namena svoje stranke G17 plus potegniti iz koalicije.

Dinkić je sicer pred tem dejal, da je vlada izgubila avtoriteto, Cvetkovića pa obtožil, da se ni pravilno spopadel z naraščajočim družbenim nezadovoljstvom v Srbiji. Pozval je tudi k nujnim spremembam za ponovno vzpostavitev javnega zaupanja v vladajočo koalicijo.

V ponedeljek je sicer svoj odstop ponudila tudi ministrica za nacionalne naložbe Verica Kalanović, minister za zdravje Tomica Milosavljević pa je odstopil pred mesecem dni. Oba sta člana stranke G17 plus, kot razlog za odstop pa sta navedla osebne razloge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.