Svet
13 ogledov

Odstopil direktor CIE, ker je prevaral ženo

David Petraeus z ženo Reuters
Direktor CIE David Petaeus je predsedniku Obami izročil odstopno izjavo, ker je prevaral ženo.

"Po 37 letih zakona sem pokazal izredno slabo presojo in se spustil v zunajzakonsko zvezo. Moje vedenje je nesprejemljivo tako za moža kot za vodjo obveščevalne agencije," je pojasnil David Petraeus, ki je položaj direktorja CIE prevzel lanskega junija.

Obama je njegov že odstop sprejel in dejal, da verjame, da bo agencija kljub temu nadaljevala z uspešnim delom.

Odmeven odstop

Generalov odstop v ZDA zelo odmeva, saj se je pričakovalo, da bo ostal v Obamovi administraciji tudi v predsednikovem drugem mandatu - kot direktor Cie ali pa na kakšnem drugem položaju, omenjala sta se celo položaja obrambnega ministra in državnega sekretarja.

Petraeus je v času napada na Irak leta 2003 poveljeval 101. zračni diviziji, leto kasneje je prevzel poveljstvo za urjenje iraških sil, leta 2007 pa poveljevanje vsem ameriškim in mednarodnim enotam v Iraku. Na tem položaju je ostal do septembra 2008, nakar ga je tedanji predsednik ZDA George Bush imenoval za poveljnika centralnega poveljstva ZDA (Centcom), ki je zadolženo za sile v kakih 20 državah od Egipta do Pakistana.

Leta 2010 ga je na pomoč poklical tudi predsednik Obama in ga postavil na čelo ameriških ter mednarodnih sil v Afganistanu. Leta 2011 se je upokojil in postal direktor Cie. Pred vojno v Iraku je Petraeus med drugim služil tudi v Bosni in Hercegovini.

 

Komentarjev 2
  • maneken 23:43 09.november 2012.

    vagina še takega junaka ukroti...

  • Žurnalček 23:27 09.november 2012.

    Pr nas pa JANŠA postane zaradi tega vrhunski politik! Banda farška brez morale in etike !